InIDEA Projesi TEKNOFEST'te

Yaratıcı Endüstriler Platformu'nun InIDEA Programı ile desteklediği "Akıllı Steteskop" projesi TEKNOFEST 2020'de finale kaldı.

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri Mehmet Nasuhcan Türker, Yağızcan Çağaın, Batuhan Yıldırım ve Mücahit Demirel'in geliştirdiği ve Yaratıcı Endüstriler Platformu'nun yürütücülüğündeki InIDEA Programı'nca desteklenmeye hak kazanan "Akıllı Steteskop" projesi dikkat çekmeye devam ediyor. TUBİTAK'tan aldığı destekten sonra  81 ilden birçok üniversitenin katılmış olduğu TEKNOFEST 2020 'de finale kaldı.

Havacılık,Uzay ve Teknoloji Festivalinde İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık kategorisinde 89 puanla ikinci tamamlayan proje  22-27 Eylül arasında Gaziantep'te gerçekleşecek festivalde prototipini jürinin değerlendirmesine sunacak.

Elektronik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. DR. Atilla Özmen'in danışmanlığını yaptığı projede  vücudun içerisindeki sesleri dinleyerek öğrenen, analiz eden ve kullanıcıya öğrendiği bilgilere göre yüzdelikler ile tanı koyan sürekli kendini geliştiren bir steteskop geliştiriliyor.