Kadir Has Üniversitesi Tasarımları Milyonlarla Buluşuyor

Kadir Has Üniversitesi Yaratıcı Endüstriler Platformu ile dünyanın en büyük müze mağazası zincirini işleten Anadolu Kültürel Girişimcilik A.Ş. arasında yürütülen tasarım işbirliği projesi sonuçlarını verdi.

Kadir Has Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Fakültesi öğretim üyeleirinden Doç. Dr. Ayşe Coşkun Orlandi ve Dr. Ayhan Enşici'nin süpervizörlüğünde 2020 Akademik yılı Bahar Dönemi boyunca öğrenciler tarafından yapılan hediyelik eşya tasarımlarının arasından Anadolu Kültürel Girişimcilik tarafından seçilenler belli oldu.

Dünyanın pek çok yerinden milyonlarca ziyaretçi ile buluşacak 8 tasarımın altında imzası olan öğrenciler, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ve Anadolu Kültürel Girişimcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ege Bağlıkaya'nın da katıldığı çevrimiçi düzenlenen törende açıklandı

Kutay Şensoy, Artlogy müzik kutusu ve Thalles Backgammen oyun; Yankı Alper, Rota Oyun; Ayşe Sena Bozkurt, Lapsto oyun; Bulut Ek, Göbeklitepe oyun; Sena Bakay, Leto's viski seti; Dilay Varoğlu, Mıddleground müzik kutusu; Nehir Yurtsever, Enigma ve Fortuna kahve seti  tasarımı Anadolu Kültürel Girişimcilik tarafından  tescil edildilmelerinin ardından prototip üretim sürecinde değerlendirilecek.